آشنایی با خواص عسل درمانی
عسل به شهد گل ها اطلاق می شود که زنبور عسل پس از تغذیه از گیاهان مختلف، آن را ساخته باشد. به بیان دیگرعسل ماده شیرین و غلیظی است که توسط زنبوران عسل از شهد گل ها جمع آوری شده و تغییر شکل می یابد و سپس در داخل سلول های مومی کندو ذخیره می شود.زنبوران عسل دارای نیروی ذاتی هستند که گل های مفید را از غیر مفید تشخیص می دهند. آنها با علاقه فراوان سراغ تمام گیاهان طبی و گل های شفابخش می روند و عصاره آنها را گرفته و به بهترین شکل در اختیار ما قرار می دهند.
این عسل کاملاً طبیعی و سرشار از مواد غذایی و حیات بخش بوده و می تواند تمام نیازهای غذایی را برطرف کند، زیرا زنبور تمام املاح و ویتامین های موجود در گل را به شکل عسل می پروراند و آن را قابل جذب در خون می سازد.از طرفی کیفیت عسل طبیعی چندین برابر بیشتر از عسل مصنوعی است که زنبور با آب و شکر تغذیه می شود.در طب سنتی، یکی از مزایای استفاده از عسل، درمان عفونتهای دستگاه تنفسی است. مصرف روزانه عسل مشکلاتی از قبیل تنگی نفس و خلط بیش از حد گلو را برطرف میکند.
همچنین تحقیقات بالینی اثبات میکند که عسل طبی، عوامل بیماریزایی که ناقل آن غذاها هستند را از بین میبرد از جمله این بیماریها میتوان به باکتری روده و تیفوئید اشاره کرد.همچنین اثبات شده که عسل مقاومت باکتریایی را در هم میشکند تا بدن در برابر آنتیبیوتیکها ایستادگی نکند. محققان دریافتند که عسل در درمان عفونتهای حاد ناشی از زخمهای باز و عفونتهای ناشی از خاک تاثیرات مثبتی نشان میدهد.
عسل به طرق مختلف به مبارزه با عفونتها پرداخته و شرایط را برای افزایش مقاومت عوامل بیماریزا دشوار میکند. آنتیبیوتیکها، عموما باکتریهای در حال رشد را هدف گرفته، به آنها این شانس را میدهند تا دست از مقاومت بردارند.همچنین مشخص شده عسل آنچه تعامل باکتریایی خوانده میشود را در هم گسیخته و همین امر موجب کاهشِ شدت خاصیت بیماریزایی باکتریها شده و برای آنتیبیوتیکها مجال تاثیرگذاری فراهم میآورد.
عسل خوراکی انرژی زاست
یکی از مهمترین کاربردهای عسل در طب سنتی انرژیزایی بیدرنگ آن است. همانطور که در بالا ذکر شد، عسل حاوی انواع مختلفی از مولکولهای قند و به طور خاص گلوکز و فراکتوز میباشد.به هرحال بر خلاف شکر سفید که فراکتوز و گلوکز ترکیب میشوند و قند را میسازند و فرایند هضم آنها نیز مراحل بیشتری را طی میکند، در عسل این دو مولکول شکر از یکدیگر جدا هستند. بدین ترتیب، گلوکز نقش منبع انرژیزا را بر عهده دارد.
انجمن ملی عسل ایالات متحده اکیدا مصرف عسل را توصیه میکند زیرا عسل حاوی مقادیر کمی از انواع مختلف ویتامینها و مواد معدنی میباشد. فهرستی از این مواد شامل : نیاسین، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و روی میشود.
عسل به هضم غذا کمک میکند
عسل موجب کاهش یبوست، نفخ و گاز معده میشود و از اینکه ملینی ملایم است از آن سپاسگزاریم.همچنین عسل سرشار از خواص پروبیوتیک یا باکتریهای مفید از قبیل bifido bacteria و lactobacilli است که در هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش آلرژی موثرند. عسل را جایگزین شکر مصرفی خود نمائید تا تاثیرات مواد سمی تولید شده توسط قارچها در روده را کاهش دهید .عسل با عفونتهای پوست سر و انواع عفونتهای جلدی مبارزه میکند.
همچنین عسل فواید بیشماری برای سلامت پوست سر و بدن دارد. در یک تحقیق مختصر که بر روی ۳۰ بیمار به بررسی تاثیر عسل در درمان چربی نابهنجار پوست و شوره سر پرداخت، از شرکتکنندگان درخواست شد تا عسل خام رقیق را هر یک روز در میان با ملایمت بر روی نقطهای که ناهنجاری پوستی قرار دارد به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بمالند.عسل باید پیش از شستن به مدت ۳ ساعت روی منطقه ناهنجاری پوستی باقی میماند. با این شیوه درمان در تمامی بیماران نشانههای بهبودی نمایان شد. از شدت خارش کاسته شده بود و لایههای متلاشی شده نسوج سلولی در طی یک هفته خوب شدند، در عین حال جراحات و زخمها در طی دوهفته از بین رفتند. ریزش موی بیماران نیز بهبود یافته بود. بعلاوه، بیمارانی که این شیوه درمانی را برای مدت شش ماه و یک بار درهفته ادامه دادند، به هیچ وجه بیماریشان دوباره عود نکرد.
عسل به خواب عمیق و صحیح در کودکان کمک میکند
نتایج مقدماتی از چندین تحقیق نشان میدهد که عسل موجب بهبود کیفیت خواب در کودکان میشود. با توجه به اظهار نظر والدین، تحقیقات منتج به این شد که عسل موجب کاهش سرفههای شبانه کودکان شده و همین امر خواب عمیقتر و آرامتری را برای کودکان در پی دارد.
روشهای درمانی و کاربردهای سنتی عسل
آب عسل
3-1 قاشق چایخوری عسل با یک لیوان آب که به دمای اتاق رسیده، دوبار در روز مصرف شود تا نسوج بدن تقویت شده و از ضعف سیستم عصبی کاسته شود.
3-1 قاشق چایخوری عسل با یک لیوان آب ولرم، بیدرنگ خاصیت انرژیزایی خود را نشان میدهد و به کنترل وزن کمک شایانی مینماید.
استعمال موضعی
در صورتی که عسل را بر روی خراشهای پوستی بمالید، به سرعت آن را التیام بخشیده و اسکار را به حداقل میرساند.
فواید عسل و لیمو
به مقدار مساوی عسل و آب لیموی تازه را به صورت موضعی مانند ماسک به مدت ۲۰ دقیقه روی صورت خود ماساژ دهید و این کار را دو بار در روز انجام دهید تا لکههای سیاه از روی صورتتان محو شوند.
حفظ سلامت قلب
آب یک عدد انار تازه را بگیرید و۱ قاشق سوپخوری عسل به آن بیافزایید.هر روز صبح ناشتا بنوشید.
با سوزنی بلند، سوراخی درون خرما ایجاد کنید. درون آن را با عسل پر کنید و دوبار در روز و هر بار ۲ تا ۴ عدد خرما میل کنید.
عسل علاج سرماخوردگی
اگر از عوارض جانبی سرماخوردگی رنج میبرید یا از آن دسته افرادی هستید که هر روز صبح که بیدار میشوید بینی شما کیپ است، مصرف چریش(یاس بنفش هندی)، فلفل و زردچوبه تا حد بسیار زیادی به شما کمک خواهد کرد. در اینجا به چند نمونه از روشهای درمانی اشاره میکنیم
گزینه۱: ۱۰ الی ۱۲ عدد دانه فلفل را به خوبی بکوبید و اجازه دهید یک شب در ۲ قاشق چایخوری عسل خیس بخورد. (۸ الی ۱۲ ساعت) صبح دانههای فلفل را خورده و البته به خوبی بجویید. شما میتوانید کمی زردچوبه به عسل اضافه نمائید.
گزینه ۲: برگهای چریش را آسیاب کنید، به حالت خمیری در آورید و به صورت گلولههای کوچکی گرد کنید و گلولهها را درون عسل بیاندازید و صبح به صورت ناشتا مصرف کنید. تا ۶۰ دقیقه بعد از خوردن آن به هیچ وجه چیزی نخورید تا چریشها از دستگاه گوارش عبور کنند
این گلولههای آغشته به عسل برای درمان آلرژیهای پوستی و خوراکی نیز سودمند است. چریش از خواص دارویی فراوانی برخوردار است و این نوع آن بسیار سودمند است. اگر برگهای چریش معمول برایتان بسیار تلخند، شما میتوانید از برگهای نازکتر و لطیفتر آن استفاده کنید.